Netwerk Roze FNV

AGENDA

2016

 • vr
  29
  jan
  2016

  Netwerkraad Roze

  13 - 16 u FNV-gebouw Varrolaan Utrecht

  Wil je de agenda en uitnodiging ontvangen?
  Laat het weten!

 • za
  12
  mrt
  2016

  Sisters at work: viering internationale vrouwendag

  13:00 tot 18:00 u

  Boothstraat 7, Utrecht (routebeschrijving en ov-aanwijzingen in de flyer)

  vrouwen

  SISTERS AT WORK is een dag voor en door vrouwen om Internationale Vrouwendag te vieren. Saamhorigheid en gezelligheid staan centraal. Entree voor niet-leden € 5,00, voor FNV-leden gratis.
  Lees hier het programma, de routebeschrijving en trommel elkaar op en kom!

 • za
  19
  mrt
  2016

  Demonstratie tegen discriminatie en racisme

  13:00 u Museumplein, Amsterdam (start)

  21mrt201621 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. De dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen door het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind die in Sharpeville demonstreerden tegen de pasjeswetten. In de hele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te laten horen. Ook Nederland organiseert in de aanloop naar 21 maart activiteiten en acties.

  VLUCHTELINGEN
  De morele en ethische waarden waarmee mensen over de hele wereld hun leven richting en inhoud geven staan beschreven in alle wereldgodsdiensten en internationale verdragen zoals Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens en het Internationale Vluchtelingenverdrag. Deze essentiële waarden die alle mensen in de wereld insluiten, staan onder grote druk.

  De bescherming van deze waarden moet ook voor ons het uitgangspunt zijn. Laten we samenwerken tegen discriminatie, tegen racisme en gezamenlijk opkomen voor de vluchtelingen die bij ons bescherming zoeken en een menswaardig bestaan. Belangrijke thema’s Samen willen we de volgende belangrijke thema’s aan de orde stellen in de actieweken in de aanloop naar het protest op 19 maart. Van hieruit werken we aan een gezamenlijk actieplan tegen elke vorm van racisme en discriminatie met als kernpunten o.a.

  • islamofobie of antisemitisme
  • vluchtelingenhaat
  • arbeidsmarktdiscriminatie of etnisch profileren
  • racisme en discriminatie in onderwijs en sport
  • discriminatie van LHBTI’s

  Lees ook de flyer en kom op 19 maart naar het Beursplein in Amsterdam!

 • do
  21
  apr
  2016

  Netwerkraad

  13:00 - 16:30 u

  FNV-gebouw Woerden, Houttuinlaan 3, 3447 GM Woerden, in de Houtzaal.

  Tel. 088 575 7000

   

   

  In de Netwerkraad worden de belangrijkste besluiten genomen over de activiteiten en acties en het beleid van het Netwerk Roze.

  Voor het opvragen van agenda en bijbehorende stukken neem s.v.p. <a href=”mailto:diversiteit@fnv.nl”>contact op</a>.

   

  Voor een routebeschrijving klik <A HREF=”https://www.google.nl/maps/dir/”/fnv+gebouw+woerden/@52.0816161,4.8210963,12z/data=!3m1!4b1!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x47c679db8215a99f:0xa2fad968ad393e21!2m2!1d4.8911358!2d52.0816369″>hier</a>.

 • vr
  03
  jun
  2016

  Training onderhandelen en personal branding voor vrouwen

  10:00 - 16:00

  Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof te Veldhoven

  Het Netwerk Vrouwen FNV organiseert een training onderhandelen en personal branding`.

  ONDERDELEN:

  1. TRAINING: PERSONAL BRANDING

  Lilian Terwint-Willems, PranaKompas, www.pranakompas.nl

  “De grootste reden dat het glazen plafond nog bestaat, is omdat vrouwen het zelf in stand houden”. Dat zeggen topvrouwen uit het bedrijfsleven in Nederland. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw kwaliteiten gezien worden en op hun waarde gewaardeerd worden? Dit gaat niet vanzelf, het is belangrijk om uit jouw comfortzone te komen en te gaan staan voor jouw kwaliteiten. Met personal branding geef je procesmatig sturing aan de beeldvorming. Maak van jezelf een merk (brand)? Jouw talenten en je passie vormen je boodschap aan de wereld om je heen. In deze training ga je kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je zichtbaar bent in jouw bedrijf, met andere woorden, hoe je kunt werken aan jouw “personal branding”.

  2. TRAINING: TRAINEN VAN JE ONDERHANDELINGSVAARDIGHEDEN!

  Onderhandelingsvaardigheden die je nodig hebt voor je arbeidsvoorwaardengesprek of om verlof te regelen of… Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen net zo goed kunnen onderhandelen als mannen, alleen kunnen vrouwen beter onderhandelen voor anderen dan voor zichzelf. Daar gaan we verandering in aanbrengen!

  PROGRAMMA TRAININGSDAG VOOR VROUWEN:

  10.00 inloop en opening

  10.30 trainingsronde 1

  12.30 lunch

  13.30 trainingsronde 2

  15.30 plenaire afronding

  16.00 afsluiting  

  Geef je op voor 23 mei 2016 bij diversiteit@fnv.nl o.v.v. training 3 juni en je naam en sector. Voor leden gratis: niet-leden kunnen meedoen indien zij lid worden voor 25 euro voor 4 maanden!

 • vr
  17
  jun
  2016

  Netwerkraad

  13:00 -- 16:00 Utrecht, FNV-gebouw aan de Varrolaan 100

  De Netwerkraad is het beleidsbepalende orgaan van het Netwerk Roze. De stukken voor de vergadering zijn per e-mail op te vragen.

 • do
  23
  jun
  2016

  LGBT Workplace Inclusion Matters!

  17:30 -- 19:00

  Oude Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

  laatste logo U-pride logo (5) WPP-logoU-Pride en Workplace Pride organiseren een avond over inclusie op de werkplek.

  Spreker is dr. Michiel Kolman, senior vice-president bij Global Academic Relations Relex (voorheen Elsevier). Hij zal zijn ervaring als LGBT leidinggevende belichten, rolmodel voor zowel de werkgever als de werknemers. Daarna volgt een netwerkborrel voor zakelijke LGBT netwerkers uit de Utrechtse regio. Capaciteit: 120 personen.

 • do
  07
  jul
  2016

  Suikerfeest

  17:00 - 20:00 u FNV-gebouw Varrolaan 100, Utrecht

  suikerfeest

 • za
  23
  jul
  2016

  Roze Zaterdag

  11:00 - 21:00

  Vondelpark, Amsterdam

  vondelparkDit jaar is de Roze Zaterdag onderdeel en startpunt van de activiteiten in Amsterdam, EuroPride. Op de informatiemarkt ontbreekt uiteraard het Netwerk Roze FNV niet. Het is wel van belang dat er genoeg mensen zijn om de kraam te bemensen. Wie helpt mee? Als je voor een uur of twee bij de kraam wilt staan, neem dan contact met ons op.

   

 • do
  04
  aug
  2016
  vr
  05
  aug
  2016

  Internationale conferentie FREEDOM AT WORK

  vanaf 4 aug 09:00 u Rode Hoed Keizersgracht 102 1015 CV Amsterdam

  FAW-logo_fnv-driehoek-1


  Een internationale conferentie om vakbondsleden, staf en officials en andere belangstellenden actief te betrekken bij de voortgang van LHBTI vakbondsbeleid, georganiseerd door het Netwerk Roze FNV.
  Lees meer op: Freedomatwork.nl.
  Na de conferentie volgt op de zaterdag een spektakel in verband met de Canal Pride.

 • vr
  16
  sep
  2016

  Vergadering Netwerkraad

  13:00 u - 16:30

  FNV-gebouw Varrolaan 100 Utrecht

  De Netwerkraad bespreekt de activiteiten en het beleid van het Netwerk. Op de agenda van de komende Netwerkraad staan o.a. de evaluatie van de internationale conferentie Freedom at Work, de diversiteitscode, en het stimuleren van LHBTI-beleid in de internationale vakbondskoepels. Agenda en toelichtende documenten zijn op te vragen via diversiteit@fnv.nl

 • zo
  25
  sep
  2016

  De Parade van IEDER1

  12:30 u - 17:00 u

  ArenApark, Amsterdam (startpunt) naar Museumplein (eindpunt)

  IEDER1 is een beweging, opgericht om diversiteit te vieren en saamhorigheid te bevorderen.

  IEDER1 is ontstaan uit zorgen over de extreme geluiden, de ongelijkheid, de groeiende polarisatie, en over discriminatie en racisme.   Die zorgen worden groter wanneer we de aanslagen over de hele wereld zien, wanneer er uitzwaaipagina’s voor Sylvana Simons worden gemaakt, wanneer er met varkenshoofden geprotesteerd wordt tegen vluchtelingen, of mensen ‘terug naar hun eigen land’ worden gewenst.  

  IEDER1 is een beweging die mensen mobiliseert die vertrouwen in de kracht van diversiteit en verbinding. Die zeggen: multicultureel Nederland is een feit. We zijn hier met zijn allen: gelovig en ongelovig, jong en oud, homo en hetero en ertussenin, wit, bruin en alle kleuren.  

  De Parade van IEDER1

  Op zondag 25 september organiseert IEDER1 een grote parade; voor iedereen en samen met iedereen. Een dag waarop we met zoveel mogelijk mensen de straat op gaan. Alleen, met een organisatie, of met al je vrienden. Om te laten zien hoe divers Nederland is en onze verschillen te vieren. Vanaf het Arenapark lopen we gezamenlijk naar het Museumplein, waar diverse sprekers en artiesten hun hoop en zorgen over Nederland uitspreken. Een dag waarop we elkaar ontmoeten, inspireren en naar elkaar durven luisteren. Omdat het tijd is om in beweging te komen. Verschillende organisaties hebben zich al aangesloten. Dit lukt alleen met iedereen samen. Loop je met ons mee?

  Wat kun je doen?

  Zet 25 september in de agenda en loop met ons mee. Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Download de poster en verspreid deze via Social Media of print ‘m uit. Breng IEDER1 onder de aandacht en doe een oproep aan jouw collega’s om te komen naar de parade. En vergeet niet je aan te melden voor het evenement en al je vrienden uit te nodigen!  

  Meer informatie

  Meer informatie over het programma en de routebeschrijving vind je binnenkort op de website: info@ieder1.org

 • za
  05
  nov
  2016

  Internationale solidariteitsdag FNV

  10:00 - ca. 17:00

  Het Huis, Boorstraat 107, Utrecht

  IzmirfotoVeel FNV-leden zetten zich in voor collega’s wereldwijd. Op zaterdag 5 november delen actieve vakbondsleden uit binnen- en buitenland hun ervaringen tijdens de landelijke FNV Internationale Solidariteitsdag in Utrecht. Deze dag staat dit jaar in het teken van ‘diversiteit’. Want niemand is hetzelfde, maar iedereen verdient gelijke rechten. En in veel landen is dat niet vanzelfsprekend. Hoe vechten bijvoorbeeld vrouwen in Marokko voor hun rechten? En hoe kun je hen daarbij steunen? Maar ook: hoe werken migranten wereldwijd aan verbetering van hun positie? Wat doet het Netwerk Roze op internationaal gebied? Kom en maak kennis met internationaal vakbondswerk, misschien is het iets voor jou! Er is een markt waar de internationale projectgroepen zich presenteren, thematisch, op regio of sector. Actieve kaderleden geven workshops en presentaties. Ook worden er presentaties gegeven door buitenlandse gasten. Na afloop rond 16:00 uur is er een gezellige borrel.

 • di
  08
  nov
  2016
  wo
  09
  nov
  2016

  Tweedaagse training Diversiteit op de werkvloer

  10:00 - 17:00 u (beide dagen)

  Hotel Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn. Overnachting op locatie is mogelijk (en is gratis).

  Wil je je bewust worden van en verdiepen in processen van uitsluiting, vooroordelen, stereotypering, discriminatie op basis van afkomst, geslacht, seksuele gerichtheid, leeftijd? Juist om dat soort processen te voorkómen en elk talent een kans te geven?
  Wil je een eerlijke behandeling van alle sollicitanten op vacatures in jouw bedrijf of organisatie? Of de sollicitanten nou Jan of Hassan, Marieke of Salima heten? Homo of hetero zijn? Man, vrouw, transgender zijn? Jong of oud?

  Je kunt je aanmelden voor deze (voor FNV-leden gratis) cursus via een mailtje naar diversiteit@fnv.nl, o.v.v. Opgave tweedaagse training

 • do
  10
  nov
  2016

  Algemene ledenvergadering Netwerk Vrouwen

  17:00 - 21:00

  Vakbondshuis Utrecht, Varrolaan 100

  Netwerk VrouwenDonderdag 10 november heeft Netwerk Vrouwen FNV een algemene ledenvergadering.

  Kom ook en laat je stem horen!

  Wij geven onze mening over het meerjarenbeleidsplan van FNV voor de periode 2017-2021, je hebt de mogelijkheid je verkiesbaar te stellen voor het bestuur van het Netwerk Vrouwen en wie vind jij geschikt om deel te namen aan het ledenparlement?

  Meer informatie vind je hier.

 • vr
  16
  dec
  2016

  Vergadering Netwerkraad

  13:00 - 16:30

  Varrolaan 100 (FNV-gebouw), Utrecht

  De Netwerkraad is de plek waar de acties en activiteiten van het Netwerk Roze worden besproken, waar plannen vanuit werkgroepen worden doorgesproken, waar het bestuur uitleg geeft en waar zo nodig bestuursleden worden gekozen. De vergaderstukken zijn ongeveer een week van tevoren op te vragen via het e-mailadres diversiteit@fnv.nl